Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

Energiezuinig

Groen, bewust en duurzaam

De huurwoningen worden zeer energiezuinig opgeleverd. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn nog duurzamer dan een nul-op-de-meter woning. De woningen hebben een negatieve EPC van -0,2 (met uitondering van een 4-tal woningen). Dit houdt in dat de woning 2.800 kWh duurzame energie voor het gebouw gebonden gebruik levert en daarnaast nog eens 2.800 kWh voor niet gebouwgebonden gebruik. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp Inventum Ecolution Combi, vloerverwarming op de begane grond en weerstandsverwarming op de verdieping. De woningen worden geventileerd door natuurlijke toevoer door middel van zelfregulerende roosters in de ramen en mechanische afzuiging via de Ecolution. In de woningen wordt enkel duurzaam FSC/PEFC hout toegepast. Kortom dé mogelijkheid om groen, bewust en zeer duurzaam te huren in Roermond. Doordat er meer energie wordt opgewerkt dan wordt verbruikt voor gebouw gebonden gebruik en doordat de woningen gasloos zijn heeft u als huurder zeer lage energielasten.

Maandlasten

Om te bepalen welke invloed de energiezuinige uitvoering heeft op uw maandlasten is aan de hand van de gegevens van Nibud een berekening opgemaakt. Deze berekening dient als indicatie en is onder andere afhankelijk van het aantal personen in het huishouden en uw persoonlijke omstandigheden ten aanzien van uw verbruik. Aan deze berekening kunnen geen rechten ontleend worden.

Reguliere woning:

Gasverbruik:

Voor een tussenwoning rekent het Nibud een gemiddeld verbruik per jaar van 1.350 m3. De kosten hiervoor bedragen volgens het Nibud €110,- per maand.

Elektraverbruik:

Het elektraverbruik is afhankelijk van het aantal personen in uw huis. Uitgaande van een huishouden van 2 personen rekent het Nibud gemiddeld 3.005 kWh aan elektraverbruik. De kosten hiervoor bedragen volgens het Nibud €57,- per maand.

Energiezuinige woning:

Gasverbruik:

Aangezien de woningen in Neeldervelt geen gasaansluiting hebben bespaart u ten opzichte van de berekening voor een reguliere woning op grond van de cijfers van het Nibud gemiddeld €110,- per maand

Elektraverbruik:

De tussenwoningen hebben een gemiddelde EPC van -0,2.

Doordat de woning geen gasaansluiting heeft vindt verwarming en warmtapwater plaats via een hybride warmtepomp met elektrische na verwarmer en Electro boiler. Dit betekent dat men in vergelijking met een reguliere woning meer elektriciteit verbruikt.

Op het dak van de woning liggen PV-panelen welke minimaal 5.600 kWh aan elektriciteit opwekken. Dit houdt in dat de woning 2.800 kWh duurzame energie voor het gebouw gebonden gebruik levert en daarnaast nog eens 2.800 kWh voor niet gebouw gebonden gebruik. Ter vergelijking met een reguliere woning op grond van de cijfers van het Nibud kan men, uitgaande van gemiddeld verbruik, dus ook nog fors besparen op het elektraverbruik.

Interesse

Klik op de onderstaande knop om naar het aanmeldformulier te gaan.

Aanmelden